De zomer komt eraan, daar hoort een goede Wifi-dekking bij

 

Nu het mooie weer eraan komt wilt u natuurlijk buiten in de tuin gebruik kunnen maken van uw apparaten met internetverbinding. Niets is zo frustrerend als uw internetverbinding dan niet naar behoren werkt. Maar ook binnenshuis kunt u het probleem ervaren dat uw internetbereik of snelheid niet in elke ruimte optimaal is.

Wifi-oplossingen

Heeft u traag internet in of rondom uw huis dan zijn er verschillende oplossingen om dit te verbeteren. In eerste instantie kunt u zichzelf de vraag stellen voor wat voor doeleinden u het draadloze internet gebruikt. Als het puur is om buiten in de tuin te kunnen internetten of mailen dan is het waarschijnlijk voldoende om uw huidige Wifi een boost te geven.

Range-extender

Met een zogenaamde range-extender kunt u op eenvoudige wijze uw internetbereik vergroten. Dit is een apparaat wat u in het stopcontact plaatst en wat ervoor zorgt dat het draadloze signaal van uw router opgevangen wordt en versterkt wordt naar uw draadloze apparatuur. Dit is doorgaans de goedkoopste oplossing. Nadeel van dit systeem is wel dat de uiteindelijke snelheid aanzienlijk verminderd wordt, doordat het internetsignaal twee keer door de ether moet, van de router naar de extender en van de extender naar de draadloze apparatuur. Ook kan de extender het contact met de router weleens verliezen.

Home-plug

Een stabielere oplossing is werken met een home-plug. Dit is een verzender die rechtstreeks aangesloten wordt op de router en een ontvanger in het stopcontact op de plek waar de versterking moet plaatsvinden. Via het stroomleidingnetwerk wordt het internetsignaal dan van A naar B verplaatst. Dit is stabiele en snelle oplossing, maar gaat ook gedeeltelijk ten koste van uw internetsnelheid.

Router

Bent u een fanatiek internetgebruiker en wilt u zoveel mogelijk internetsnelheid behouden met een zo goed mogelijk Wifi-signaal? Dan is het wellicht beter te beginnen bij de basis, namelijk de router. De router die door uw provider geleverd wordt is vaak een eenvoudig type router die niet veel te bieden heeft. Het kan nogal eens tegenvallen als u een snel abonnement bij de provider heeft afgesloten en uiteindelijk maar weinig van deze snelheid overhoudt. U kunt overwegen om de basis router te vervangen door een snellere router. Van daaruit kunt u verder werken met eventuele accespoints om het bereik te vergroten. WIFI2