Zoals u misschien gehoord heeft stopt Microsoft binnenkort met het ondersteunen van Windows XP. Maar wat betekent dit nou daadwerkelijk voor u als gebruiker van Windows XP?

Ondersteuning Windows XP – wat houdt het in?

Regelmatige updates zorgen dat gaten in Windows gedicht worden. Meestal gebeurt dit automatisch of u krijgt hiervan periodiek een melding. Als de ondersteuning van Windows XP verdwijnt betekent dit dat er geen updates, waaronder beveiligingsupdates, meer plaatsvinden en wordt uw computer kwetsbaar voor hackers/oplichters. Dit heeft overigens niets te maken met een virusscanner. Virusscanners dichten deze gaten niet maar houden malware en andere kwalijke software tegen. Concreet gezien komen er dus steeds meer gaten in Windows XP en de kans dat hackers daar gebruik van maken wordt groter en groter. Vooral als u privacygevoelige informatie deelt zoals internetbankieren is het oppassen geblazen.

Het is dan ook de vraag als er iets mis gaat met internetbankieren of dit überhaupt vergoed gaat worden door de bank. Deze gaat ervan uit dat u veilige software gebruikt. Ook andere privacygevoelige informatie zoals informatie van de Belastingdienst, email enz. kunnen een kwetsbare bron worden.

Einde ondersteuning Windows XP – wat kunt u eraan doen?

Als de ondersteuning van Windows XP stopt is het verstandig over te stappen naar bijvoorbeeld Windows 7 of Windows 8.1. De kans is groot dat uw hardware daar ook geschikt voor is. Is dit niet het geval doordat uw PC erg gedateerd is, dan is het tijd voor een complete vernieuwing. Heeft u data die overgeheveld moet worden? Dit is vaak geen probleem en kan ook verzorgd worden door Computerhulp Twello.

Meer informatie over ondersteuning Windows XP

Neem vrijblijvend contact op met Computerhulp Twello.