Een goed alternatief voor een duur en ouderwets alarmsysteem voor uw huis, winkel of bedrijfspand is een IP camera. Dit soort camera maakt gebruik van een internet netwerk en wordt al veelvuldig toegepast bij de overheid en in het bedrijfsleven voor professionele videobewaking. Maar ook voor consumenten en kleinere bedrijven zijn IP camera’s nu zeker betaalbaar.

Bescherm uw huis met het wakend oog van een IP camera

 

Overal van buitenaf toegang tot uw camera om thuis te kijken. Dit kan een voordeel zijn bijvoorbeeld als u op afstand een oogje in het zeil wilt houden, bijv. als babyfoon.

Camera’s zijn voorzien van bewegingsmelder. Bij waarneming van beweging worden camerabeelden naar u gemaild en eventueel opgeslagen, zodat u de beelden kunt terugzien. Dit kan een voordeel zijn in geval van inbraak.

Wellicht heeft u een winkel of bedrijf en wilt u een oogje in het zeil houden en tevens terug kunnen kijken naar een moment wanneer u iets verdachts denkt te hebben waargenomen, dit is allemaal mogelijk met behulp van een IP-camera. Andere toepassingen van IP-camera’s zijn:

– Toepassing als babyfoon en de beelden bekijken/geluiden beluisteren via smartphone of tablet
– Bewaking van vakantiehuizen over de hele wereld
– Observatie van stallen (koeien/varkens/paarden etc)
– Paardenfokkerij (observeren van drachtige merries en op afstand bekijken van de beelden)
– Het volgen van broedprocessen van vogels
– Observeren van vogels in een voliere
– Volgen van bouwkundige verrichtingen aan een nieuw te bouwen huis
– Verzorgingscentra
– Scholen, Kinderdagverblijven

Overal toegang tot uw camera

 
Dit kan zowel bedraad als draadloos. Zo kunt u waar u zich ook bevindt met een smartphone of een ander apparaat altijd inloggen op uw ip camera om een oogje in het zijl te houden. Ook kunt u de camera zo instellen dat hij bij beweging een foto stuurt naar uw mailadres of een beelden opneemt en opslaat op een opslagmedium. Dit kan bij een inbraak nuttig bewijsmateriaal opleveren plus dat het bij aanwezig zijn van een ip camera vaak de inbreker zelf al afschrikt. Er zijn voor zowel buiten als binnen ip camera’s met verschillende beeld kwaliteiten. Ook zijn er camera’s die in en uit kunnen zoemen en de hele omgeving kunnen bekijken door de Pan/Tilt techniek aan boord(horizontaal en verticaal bewegen). Een goede ip camera heeft ook mogelijk heden om met weinig en zelfs geen licht toch goed in de diepte te kunnen filmen.

Camera met diverse toepassingen

 

Een IP camera hoeft niet alleen voor beveiliging nuttig te zijn. Hij kan bijvoorbeeld prima ingezet worden als babybewaker voor als u een keer niet thuis bent. IP camera’s zijn er in verschillende typen. Computerhulp Twello geeft u daarom graag een passend advies om een voor u geschikte camera te vinden. Installatie en aansluiten op uw netwerk kan daarbij ook door Computerhulp Twello worden verzorgd.